Entri kali ni kite nak bagi penerangan sikit tentang buku “Rasulullah is My Doctor” hasil karangan Jerry D. Gray. Tapi buku yang kite beli ni sudah diterjemahkan ke bahasa Melayu oleh … alahai tak ingat la siapa nama penterjemahnye..ampunkan patik tuan hamba..(yang pasti dia ini lelaki).

Image

Gambar dari pts.com.my

Sangat mengharukan apabila mengetahui Jerry D. Gray ni merupakan seorang mualaf yang memeluk Islam pada tahun 1982 (nama pon dh sah-sah omputeh kan). Ternyata hamba Allah yang dikurniakan hidayah oleh Allah ini telah mengkaji dengan seluruh jiwa dan raganya sehingga terterbitnya buku “Rasulllah is My Doctor”.

Jadi memandangkan kite ni bukanlah seorang penulis yang hebat dan ape pon takde, maka kite berharap semoga mendapat keizinan dari tuan punya buku/penterjemah/penerbit untuk berkongsi serba sedikit ilmu dan pengetahuan yang kite dapat hasil dari pembacaan buku ini. (Jangan sue kite ye, kite ni ape pon tak ade… huhuhu…) Manelah tahu ade di kalangan rakan-rakan sekalian ade yang ingin mula mengamalkan perubatan ikut sunnah Rasulullah. Semoga kita semua manfaat ye kawan-kawan..

Tetapi kepada sesiapa yang berminat nak memiliki buku ni, aha lagi bagus..:) Bolehla memiliki buku yang sangat best ini di kedai-kedai buku berhampiran rumah anda. Tak mahal, senaskah buku berharga RM25.00 sahaja. Beli ye, jangan tak beli. 🙂

Oke, semoga kita semua mendapat rahmat dan keberkatan dari Allah.

InsyaAllah dengan izin Allah…:)

Advertisements